MODAFINIL DOSERING

Kommersiellt tillgängliga styrkor av tabletter som innehåller den aktiva ingrediensen modafinil (inklusive Provigil) är 100 mg modafinil i 1 tablett och 200 mg modafinil i 1 tablett.

Den vanligaste dosen modafinil är 100 mg för friska personer och 200 mg om narkolepsi har diagnostiserats.

Modafinil under studier

Under intensiva studieperioder kan Modafinil tas på följande sätt:

100 mg (1 tablett) en gång om dagen på morgonen i samband med en liten måltid, oberoende av måltider.

Det bör noteras att Modafinil fungerar på olika sätt. Personer med olika kroppsvikt och egenskaper kan behöva en annan dos Modafinil. Ja, kroppsvikten påverkar Modafinildosen och en högre kroppsvikt kan kräva en högre dos Modafinil, men inte mer än den maximala dosen.

Köp Modafinil 200 mg.

Eftersom den maximala dagliga dosen av Modafinil kan ökas till 200 mg kan du börja ta Modafinil några dagar före din mest krävande studieperiod och se om Modafinil fungerar med dosen 100 mg.

Därför är 100 mg Modafinil per dag den bästa startdosen för en student och den säkraste dosen vid den första administreringen.
Om 100 mg per dag inte är tillräckligt för att ge effekt bör dosen ökas till högst 200 mg i en enda morgondos.

Det bör noteras att Modafinil kan ta i genomsnitt en timme att ge effekt upp till 4-6 timmar efter administrering.

Om det krävs ett klart huvud och hög effektivitet klockan 9 på morgonen bör Modafinil därför inte tas efter klockan 8 på morgonen.

Försiktighet: Att öka dosen Modafinil till mer än 200 mg per dag (2 tabletter 100 mg eller 1 tablett 200 mg) har ingen effekt.

Kan dosen av Modafinil minskas snabbt?

Eftersom toleransen är mycket låg kan du minska dosen nästa gång du tar den.

Om du till exempel tog 200 mg Modafinil på morgonen kan du ta 100 mg nästa morgon om du vill minska dosen.

Hur ofta kan du ta Modafinil?

Patienter som har fått Modafinil ordinerat av sin läkare måste följa den dosering och behandlingstid som läkaren har ordinerat.

Om du är tillräckligt frisk för att ta Modafinil på egen hand bör ditt beslut att ta Modafinil baseras på kroppens behov och de uppgifter du måste utföra.

Om du har ett prov att göra eller en ansvarsfull rapport att förbereda för jobbet kan du ta Modafinil 1-2 gånger och sedan behöver du det inte längre.

Om du har en lång period av intensivt arbete eller studier kan du ta Modafinil under en längre tid, men bara om du inte upplever några negativa reaktioner.

När du tar Modafinil ska du lyssna på din kropp och sluta ta det om du får några obehagliga reaktioner.

För depression

Vid depression används Modafinil enligt läkarens ordination. Läkaren kan ordinera 100 mg Modafinil dagligen, en gång på morgonen, och sedan öka till 200 mg dagligen, en gång på morgonen.
Läkaren bestämmer hur länge du ska behandlas med Modafinil mot depression.

Narkolepsi

Vid narkolepsi beslutar läkaren om dosen och behandlingens längd. Vanligtvis föreskrivs en dos på 200 mg en gång om dagen på morgonen.
I enskilda fall kan dosen justeras till 400 mg.

ADHD

Vid ADHD justeras dosen av Modafinil från fall till fall. Beroende på vikt och kroppstyp kan 50 mg till 100 mg Modafinil per dag, som tas en gång om dagen på morgonen, ordineras.

För viktminskning

Det har rapporterats att vissa personer har märkt en viktminskning när de tar Modafinil. Detta beror inte på att Modafinil främjar viktminskning. Läkemedlet får dig att känna dig mer energisk och glad, vilket gör att du kan äta mindre när du är stressad. Modafinil får dig inte att gå ner i vikt, men det får dig att känna dig mätt, vilket kan ha en positiv effekt på aptitminskning i allmänhet.

Modafinil och Adrafinil


Den aktiva substansen adrafinil är en föregångare till modafinil, och när den väl finns i kroppen metaboliseras (omvandlas) den av levern till modafinil.
Adrafinil har samma egenskaper som Modafinil, eftersom kroppen redan känner igen det som en Modafinil-substans. Omvandlingen av adrafinil till modafinil tar dock tid och kräver en högre dosering.

Det finns ingen skillnad mellan effekterna av Adrafinil och Modafinil, men om du kan köpa Modafinil (Provigil) bör du välja detta eftersom kroppen inte behöver tid för att producera det som den gör när du tar Adrafinil.